Flower Garland 5
Marshmallow

2022-06-16 - Liten satin!

Den 8/6 föddes en efterlängtad liten satin kull! Båda honorna kom dräktiga till mig men tyvärr hade den ena gått tom. Några som också hade gått tom var Anouk och Josefin, så dom är båda omparade, likaså Mirthe även om hon fortfaran försöker bita huvudet av en när man kommer i närheten. Hennes ungar verkar dock få fint temperament! Satinmamma Marshmallow fick i alla fall fem stycken små sötnosar, och vid första anblick verkar det ha blivit tre zobel och två zobelsiames, men tiden får utvisa om mitt antagande är rätt. Jag ska försöka ta lite bilder och lägga till honorna här på hemsidan också... nån gång :D Nån gång ska jag också orka ta lite bra bilder på ALLA kaniner så jag kan uppdatera hemsidan med fina bilder istället för dom som jag la in tillfälligt i höstas. Men nu är sommaren i full gång, och det är kaniner ÖVERALLT, och utöver det är det höns, odlingar, vaktlar, hundar och hem som ska skötas. Och nån gång kanske man ska sitta still också ;)

2022-05-23 - Utställning i Bergby

I lördags var jag i Bergby och ställde ut två ungdjursgrupper, och så fick Pepjin och Emiel följa med också. Är väldigt nöjd med resultatet! Sijas ungar fick 94,5 och en par där verkade väldigt lovande. Anouks ungar fick 94, och det finns potential där också. Emiel fick också 94,5 och Pepjin fick 94 pga solblekta öron

En unge från varje kull fick följa med en annan uppfödare hem, ser fram emot framtida avelssammarbete! I gengäld fick jag två fina honor av rasen liten satin av henne, en närmare presentation av dom kommer :D

IMG_20220521_144412_004.jpg
IMG_20220521_144411_834.jpg
IMG_20220521_144411_915.jpg
IMG_20220521_144411_963.jpg
IMG_20220521_144411_930.jpg

2022-05-16 - Hur många kaniner har du egentligen?

Den frågan får jag rätt ofta. Svaret är ofta "ouäh, jag vet inte riktigt?" Måste man verkligen räkna? :D  Den här veckan har i alla fall de två honorna från Bellas blandiskull flyttat till ett nytt hem tillsammans, tror det kommer bli toppen. Det tingas också gotlandskaniner till höger och vänster, jag försöker verkligen skriva ner allt för att inte missa någon, men jag har nån slags minnesläcka så ibland glöms det bort ändå. Om någon sitter på något superknep kan ni ju maila och berätta det för mig?

Den här veckan har i alla fall Knäck flyttat till en ny genbank, i hans ställe flyttade en söt liten gotlandstös in, en närmare presentation av henne kommer.

Nu på lördag den 21:a så drar jag på utställning och tar med mig Pepjin, Emiel och två ungdjursgruper från Anouks och Sijas kullar. Sen följer det med några kaniner hem också, från en annan men också ovanlig ras... stay tuned! :D

2022-04-19 - Babyboom!

Äntligen är jag på benen igen, och inte en dag för sent! Ute i kaningården så kryllar det av söta kaninbebisar, och det är svårt att slita sig därifrån! Jag har uppdaterat kullsidan och till salu-sidan idag, framförallt gouwenaarerna verkar väldigt populära, så om du är sugen på en sådan är det dags att höra av sig, jag har bara några stycken kvar som inte är bokade!

Dessutom finns det massor med blandraser som är perfekta för hushållsändamål, och så har det kommit två fina gotlandskullar.

Jag funderar på att åka till utställningen i Bergby den 25/5 om allt går väl, planen är då att ställa ungarna i M-klass, men förhoppningsvis har jag några vuxna djur som också kan följa med.

​​

2022-03-16 - Omtag i kaningården-

 

Det blir ju aldrig riktig som man tänkt har vi konstaterat. Mirthe fick äntligen sina ungar, två stycken! Men bara några dagar senare så hittade jag dom tyvärr döda, troligtvis har dom inte fått ordentligt med mat. Dessutom hade BÅDE Alice och Tofa gått tomma. Så nu i helgen blev det omparningar! Mirthe fick träffa Pepjin igen, och Tofa fick träffa Kolan. Alice fick träffa Knäck istället för Caramel, hoppas på några fina vita blåögda från den kombinationen!

I måndags genomförde jag också en operation som innebär att jag kommer vara i princip sängliggande i minst två veckor, det är oerhört plågsamt att inte få gå ut till sina älskade kaniner och gosa varje dag... Men jag har mycket hjälp från familjen, och jag kommer förhoppningsvis vara på benen snart igen!

IMG_20220511_191914_Bokeh.jpg
IMG_20220321_153534_286.jpg
IMG_20220411_175723_179.jpg

2022-03-09 - Bebisar!-

 

Äntligen bebisar! 28/2 födde Bella sin kull, 8st ungar, där en tyvärr hittades ihjälfrusen. Den 8/3 på sjäva internationella kvinnodagen var det äntligen dags för första gouwenaarkullen. Som jag har väntat! Sija och Mirthe gick med sina killar i ungefär tre veckor, så det var svårt att avgöra om/när parning hade skett. Det var I alla fall Sija som var först ut, sex stycken små flodhästar hittade jag igår.

Nu hoppas jag att Mirthe bestämmer sig för att klämma ut lite bebisar hon också, och om några veckor är det Anouks tur. Senare i veckan hoppas jag även på bebisar från Tofa och Alice. Babyboom!

2022-02-22 - Det blir inte alltid som man tänkt.

 

Snöstorm igår! idag fick man pulsa genom knädjup snö för att komma fram till kaninerna. Dom verkade ändå rätt nöjda, trots att det hade drivit in snö i alla burar och hägn. Men jag väljer att ignorera det och blicka framåt mot våren, och har lagt lite krut på att uppdatera hemsidan med kommande kullar och förändringar bland gotlandskaninerna.

 

Mitt genbanksäventyr startade i somras, först så köpte jag Kolan (Dammbrostugans Colorful) med tanke att använda honom på mina större new zealand-kaniner för att få en lite mindre kraftfoderberoende avkomma. Men ju mer jag läste om gotlandskaniner, desto mer sugen blev jag på att starta upp en egen genbank.

Några veckor senare hade Kräbys Gullviva och Sämjestas Josefin kommit till gården. Och en liten tid senare kom även Torslunds Skuttunge. Frid och fröjd och en lovande kommande avelssäsong? det kanske man kan tycka, men det blev inte riktigt som jag tänkt. Först växte Skuttunge "Skruttis" väldigt dåligt, och när det började närma sig avelsdags i slutet av januari vägde han fortfarande knappt 2kg. Dessutom var han totalt ointresserad av honorna.

Sen kom nästa överraskning när jag släppte in Gullviva till Kolan och dom genast började slåss. Jag tog upp och kontrollerade henne noga, och upptäckte då att det inte alls var en hon utan en han! Och med split-penis dessutom, vilket förklara hur han kunde flyga under radarn så länge.

Så helt plötsligt stod jag med bara en hona, och en hane som inte matchade i genbanksintygen på grund av för många gemensamma släktingar.  Som tur är finns det gott om snälla genbanker runt om i Sverige, så för några veckor sen anlände Nordviks Tofa hit, och förhoppningsvis välkomnar vi en ny hane redan om några dagar.

 

Avelssäsongen räddad! :D

IMG_20220203_154351_915.jpg
Flower Garland 5